tisdag, juli 26, 2005

Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar (Dig har jag kär)

AS Roma är kanske världens klantigaste klubb. Jag vet inte om det har hänt någon gång förut, men det måste vara ytterst ovanligt i alla fall, att en klubb förbjuds att köpa spelare under ett helt år. En del säger att felaktigheterna i köpet av Mexes är Fifas eget ansvar. Jag har ingen aning om vem man ska skylla på, men det är i alla fall typiskt att just Roma blir inblandat i sånt här trubbel.

Och det märks på klubbens hemsida, där man ställer en bedårande liten enkätfråga om den nye tränaren Luciano Spalletti. ”Vad har slagit dig med Spalletti?” Alternativen: ”Beslutsamhet”, ”Grinta” (svårt att översätta, ”beslutsamhet” skulle även det kunna vara, ”gott gry” föreslår ordboken), ”Professionalitet”. Hur skulle vi våga ens överväga andra egenskaper än dem?

Efter en säsong med trettiosju olika tränare i Baby Roma, var och en med varierande grad av curlingförälderteknik, och då Antonio Cassano bland annat mutades med en vicekaptenstitel, har Spalletti nu avsatt Cassano från viceposten. Även om Totti och Cassano var ett rörande struligt ledarpar, och det där med vice väl mest är symbolik, så känns det ändå rätt skönt. Mer given som kapten än Francesco Totti i Roma kan man inte bli (trots allt), men hur kunde egentligen Cassano vara näst bästa alternativet? Galet. Nu talas det om att Cassano blir utstött i truppen och att ultrás-killarna har känt sig nödgade att snacka allvar med stackaren. The madness never ends.

Roma har sitt sommarläger i Castelrotto. ”Det trasiga slottet”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar