fredag, juli 22, 2005

Höstens ränder

Eftersom min lillebror sover på soffan bakom mig, utslagen efter en veckas Gothia cup-spel, klädd i den gångna säsongens Barcelona-tröja, gröna hammarbyshorts och ett Älska fotboll-armband som älskats så mycket att det tappat nästan all sin rosa färg, så har jag ett exemplar alldeles i närheten att jämföra med. Barças ränder är fler i år.

Det verkar vara tröjtrenden för de randiga Nike-lagen. Rakare, tunnare, fler ränder. Till exempel: Juventus, Inter, Barcelona. En del ränder höll förut på att bli så breda att de nästan inte var ränder längre. Men nu verkar randigt vara tillbaka.

Barças tröjor blev officiella den 27 juni, efter att ha legat i en bevakad lastbil och väntat på att avslöjas. Mest nytt förutom ränderna är annars att byxorna tar upp den rödaktiga färgen i tröjan istället för den blå som det brukar vara. Och ett litet inslag med de katalanska ränderna syns i nacken. Ett sätt att lugna protesterna mot andra förändringar, månne?

För trots hemlighetsmakeriet innan tröjuppvisningen så har man fortfarande inte fått se det mest intressanta som ska hända med Barças matchställ. Det verkade ju som om det var klart att Barcelona skulle få Peking som huvudsponsor, och reklam för Peking-OS på kläderna. Sen förnekade kineserna det. Inget spons syns till på de nya tröjorna, och Joan Laporta vill inget säga om förhandlingarna. Och så säger representanten för Nike att de behöver tre månader på sig att fixa ett sponsornamn på tröjorna. Jag är helt inkompetent när det gäller att tolka det här, men det verkar väl som om det inte går helt smidigt med de där sponsorsamtalen?

Romas tröjor har fortfarande inte kommit. Jag hoppas på ett rosa tredjekit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar