lördag, september 27, 2008

Dagens bild


Idag är det Francesco Tottis födelsedag, men egentligen blir det ju lika fint varje gång man slänger in den här bilden på bloggen. Fast just nu saknas han extra mycket. Kom tillbaka!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Saknad=(

Anonym sa...

Z A R A T E
/L

Malena sa...

ALE

http://www.corrieredellosport.it/Fotogallery/Calcio/7211/0/Lazio%2C+il+pulcino+portafortuna

Hossein Nayebagha sa...

Jag var en Totti-fan innan han klippte sig typ. Nu är han bara tråkig typ.

DÅ var han mer rebellisk, för den vedertagna uppfattningen var att Totti är en liten slyngel som behöver växa upp och börja bete sig som alla andra hederliga stjärnor. Efter att Batistuta lämnade Roma ökade hans stjärnstatus, hans dominans i laget, trots att han fortfarande var ung. Ändå fick han ta över det liksom. Han var lite obalanserad, men det gjorde bara det hela charmigt. Bara för att han var romare fick han vara kapten. Dessutom var han snygg med sitt långa hår. Och det blev ännu coolare när Roma så plötsligt tappade sitt status som ett riktigt topplag. Bara Totti och en massa knattar som var ännu yngre än honom, halvsopor som Dellas och Carew, eller oavsett ålder obalanserade bråkstakar som Dacourt och Cufré (plus alla som jag har glömt). Totti var kapten för kalle anka-laget som de flesta avskydde.

Sen nån gång kring 2005-06 börjar plötsligt alla dyrka Totti. Plötsligt är det ingen som ifrågasätter hans talang längre. Han är den store pappan. Klippt sitt hår, skaffat barn. Alla ska smöra för honom som satan. Aquilani gör mål och springer och kramar honom. Det var iofs Rom. Men ändå, på Eurotalk, Tv4, Canal+... Alla älskar Totti. Inget kul längre.

Anonym sa...

Är det Dellans turkyckling?
Har han den i fickan?
Fan det står ju inget i länken det är ju bara bilder.
Men Dellan är en gigant.
När jag 06 gick fram under en träning och sa att "vi kör den övningen med" och nickade mot övningen på gräset (jag spelar i div 6 c GBG) tittade Dellan på mig som om jag vore helt sjuk i huvet.
En gigant!

Malena sa...

Mats: om du scrollar ner här kan du se en mkt rolig bild.

http://www.lazionet.net/forum/index.php?topic=66620.0

Jag tror nån måste lokalisera och oskadliggöra den där kycklingen, så kan världen sluta vara uppockner.

Hossein: Jag störde mig också ett tag på att alla helt plötsligt älskade Totti som om de hade gjort det hela tiden, men jag störde mig inte så länge för gillar honom oändligt mycket mer än att basera min uppfattning på vad vad några svenska fotbollsgubbar sitter och tycker.

Jag tycker om att han utvecklas, gör bort sig och kommer igen. Han började ju som tonåring, jag tror det hade blivit lite olidligt i längden om han fortsatt vara den där tonåringen, hur mycket jag än gillade honom också.

Det jag fortfarande stör mig lite på är när man säger sig gilla Totti i opposition till hela världen, som om han (och därmed man själv) var så fruktansvärt missförstådd. Då verkar det ju som att man i själva verket inte är särskilt intresserad av Totti, utan mer av sig själv.

Malena sa...

Alltså att man fortfarande säger det nu, att man helt missat förändringen du beskriver.

Anonym sa...

Jag älskar denna kyckling!
/L

Hossein Nayebagha sa...

Du har rätt, det hade sett löjligt ut om han fortfarande betett sig lite off som då. Synd ändå att de åren är över. För övrigt menade jag inte just svenska gubbar och så. Även på Channel4 t ex anar jag en förändring, men det kan också vara att jag inte var inne på den sajten så mycket förr.

Malena sa...

För att inte tala om "la stampa del Nord", som Totti själv fortfarande känner sig förföljd av. Ibland kanske han är det också. Men fråga en laziale om hur medierna favoriserar Totti och Roma, så säger de nog nåt annat.

Men jag tycker ändå Totti, även om han väl är mer lättsmält nuförtiden, fortfarande är annorlunda än andra stjärnor. Förutom hela grejen med att han är en del av Romas historia och allt det betyder, så finns det tex ingen annan som skulle säga att en kvartsfinal i CL är viktigare än en VM-final, eller att Roma ska satsa på att gå till final i CL i år och slå Liverpool på straffar för att det är i Rom och det är ödet som har kombinerat ihop det, och man vet inte riktigt hur mycket han skämtar och är allvarlig när han säger det. När han kunde bli skyttekung i Europa skrev han till och med själv: "jag säger inte att jag inte bryr mig som andra gör, jag vill ha den här utmärkelsen". Han är inte direkt nån "nä, vi tar en match i taget"-man. Han ger allt en betydelse, vilket är underbart, och jobbigt men man wouldn't have it any other way, såklart.

Plus, nu har vi ju Mexès som är Totti-snygg i långt, blont hår och för kontroversiell för landslaget.

(He, jag har bojkottat sporten fotboll hela dan tills nu på grund av den fruktansvärda matchen, men en koll på resultaten och utebliven katastrof mot Bordeaux fick mig tydligen att skriva en liten Totti-uppsats.)

Anonym sa...

LA BESTIA!

/D

Malena sa...

Härligt att nån mer än Panucci gör mål! Än har inte allt gått åt skogen.

Men David, vad betyder nu den här senaste kommunikén från Curva Sud? Har de slutit fred nu?

Anonym sa...

Men jag har inga som helst problem med det faktum att media skriver upp Totti och rapporterar mer om Roma än Lazio. Helt ärligt tror jag Lazio mått väldigt bra av det de senaste åren pga all turbulens i klubben. Därmed inte sagt att jag inte vill läsa om min klubb. Det kommer alltid vara underbart att se rubriker som skriker ut "GRANDE LAZIO" i italiensk press. Framför allt nu när det stämmer!

Malena sa...

Jag vet att inte alla laziali är så, men det är ganska roligt ibland att lyssna på svador om hur det är en stor konspiration som ligger bakom att Roma får mer uppmärksamhet än Lazio.

Skicka en kommentar