fredag, oktober 03, 2008

Assolutissimamente

I förrgår gjorde Rainews24 ett superlångt inslag om tåget mellan Neapel och Rom. De hittar inget som stödjer vare sig Trenitalias uppgifter om vad skadorna kostat, eller överhuvudtaget mediernas beskrivning av vad som hänt. En representant för polisfacket i Neapel uttalar sig och säger att supportrarna inte ställde till med några större problem. Enligt hans bedömning hade det varit bättre för allas säkerhet om Trenitalia låtit tåget avgå i tid. De två österrikiska journalisterna som fanns på tåget är intervjuade, mycket förvånade över den enorma skillnaden mellan vad de såg med egna ögon och vad som stod i tidningarna.En bufala helt enkelt, en tidningsanka, konstaterar Rainews24.

5 kommentarer:

Thomas Wilbacher sa...

Eccoci qua. Det ska bli spännande att se vad som händer efter detta. Nu är det inte mörkat längre.

Malena sa...

Jag tror inte det kommer hända nånting, men, vi får se.

Anonym sa...

Som vanligt med andra ord .../Lerneby

Anonym sa...

Tyvärr tror inte jag heller att det kommer hända någonting. Alltför många italienare kommer nog inte ändra uppfattning heller är jag rädd för. Inslaget är ytterligare ett bevis på att italiensk journalistik i 9/10 fall är extremt vinklad när det rör sig om ultras och dylikt. Skönt då att någon gör sitt jobb fortfarande.

/D

Malena sa...

Såg att Travaglio skrivit om det i Unità nu också. Men det stora problemet är väl mediernas bild av verkligheten i stort, inte bara ultrasfrågor. Men man kan inte generalisera, det blir också ett problem. Man får lita till sin egen kritiska förmåga, antar jag.

Men David, har de blivit sams i Curva Sud nu, apropå den senaste kommmunikén?

Skicka en kommentar