onsdag, september 24, 2008

My heart is closed for the season

Genoa–Roma, 3–1. Daniele De Rossi utvisad. Totti skadad. Lazio vinner med 3–0.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen nu, du kan ju inte ge upp redan! Men jag inser att det inte direkt var julafton hos dig ikväll...jag däremot, sitter med öppen käft och undrar vad som hänt med mitt Lazio. Man njuter och inser att, jo, det finns någon där uppe som vill en väl.

Anonym sa...

Mauri, pandev och sviglia.
Vi år åter
Vi är åter
hehe

fan vad glad jag är

/Lerneby

Malena sa...

Som sagt, Lazio vann med 3-0...

Anonym sa...

Du som har bra koll, vad skriver Corriere dello Sport med flera om Romas säsong hittills? Förutom de givna kanalerna är det ju tyvärr rätt svårt att få mycket info här hemma om Serie A...för övrigt fascinerande att du är bajare och romanista och jag är djurgårdare och laziale. Tänk så olika man kan vara!

Malena sa...

Hm, jag har träffat en djurgårdare när jag stod men en fascistisk grupp bredvid IRR i Lazios curva förra året. Hoppas det inte var du;) (Jag sa inte att jag höll på Roma utan Hammarby, och blev ombedd att hålla tyst om det för Bajen är Roma.)

Du kan bläddra i hela CdS på nätet efter klockan fyra på dagarna om du inte visste det redan. Även om man inte förstår språket fattar man ju alltid nåt.

Jag har inte läst CdS så noggrant på sistone, men den är rättså Romavänlig så CdS anklagar nog inte Roma i första taget. Idag klagar de till exempel på att domaren förstörde för Roma, det är det de vinklar på genomgående.

Anonym sa...

Haha, oroa dig inte, det var inte jag! När jag stått i curva nord så håller jag mig ifrån IRR. Jag brukar kolla CdS och precis som du säger, jag förstår inte allt men man snappar upp det ena eller det andra...brunskjortan har dock rätt, Bajen är Roma! Det säger jag inte enbart med förakt. Bara nästan.

Malena sa...

Båda lagen spelar lika bedrövligt i alla fall.

Hossein Nayebagha sa...

Bajen vill vara Roma och Arsenal. Men Bajen är ju bara... Bajen. Ett gäng underachievers som rider på den moderna fotbollens framgång. Pengar är lycka.

Angående Roma... Ser onekligen inte bra ut. Men Genoa är ett jäkla piggt lag som kan slå vilka som helst. Så en fjärdeplats för Roma är ju inte omöjligt.

Om man bara hade det problemet... Att det värsta som kan hända är att man missar CL.

Malena sa...

Jag såg inte matchen, men ingen verkar fatta att vår kapten har sagt att det är ödet att CL-finalen går i Rom den här säsongen, det är ett tillfälle som aldrig kommer dyka upp mer i vår livstid (eller hans karriär), och vi ska gå till final och slå Liverpool. Detta är vad som står på spel. Jag räknade med att förlora allt det innan det blev verklighet, men INTE NU. Inte så tidigt!

Thomas Wilbacher sa...

YOUR heart is closed!? Mitt då. Nyss hemkommen från vad som från början var tänkt som en riktigt trevlig vecka i Firenze och Roma. Istället sitter jag här med en jobbig känsla i kroppen. Senast jag kände så här var i Serie B när spelarna underpreseterade i några matcher och vi i Curva Fiesole "bara sjöng för tröjan". Men jag överreagerar säkert precis som du Malena. Ny match imorgon. Nya tag. C´avete il mare inquinato...

Malena sa...

I sången så märker man ju att Bettye Swanns hjärta egentligen inte är stängt för säsongen, eftersom hon ber honom komma tillbaka. Men ny match... det är ju bara ett nytt tillfälle för allt att gå ännu mer åt helvete. C'ho paura...

Anonym sa...

Jag är mest rädd för Bordeaux nästa vecka. Där avgörs halva säsongen känns det som. Om man inte klarar av Cluj hemma, hur ska man då fixa fransmännen borta? Vi får hoppas på ett Roma som är "stramagica" på onsdag. Lär behövas.

Ligan är en annan femma. Fortfarande (jätte)långt kvar och en plats i CL ser jag ännu som ett realistiskt mål. Dock kan inte vändningen vänta alltför länge på sig, för vad händer egentligen med den berömda "autofinansieringen" om Roma missar CL?

Oooooh odio Bergamo!

/D

Anonym sa...

Jag skulle istället vilja säga att det är den bästa starten på Serie A som jag har sett på länge.

Tocca ferro!

Malena sa...

Exakt, David. Bordeaux. Jag blev skräckslagen när jag häromdan kom på att matchen är snart. Jag vet att det är dumt, men av alla de här sentimentala och magiska skälen tycker jag CL är mycket viktigare än ligan just i år. Allt är den där Francesco Tottis fel. (KOM TILLBAKA DÅ!)

Men nu har du gjort mig orolig för en till sak. CL-pengarna hade jag inte ens tänkt på. Jag undrar om Romas ägarsituation är säker, eller osäker. Det är så svårt att veta. Unicredit verkar vilja försöka dra sig ur från fotbollen. Och Sensis måste sälja land i Torrevecchia, vilket verkar svårt. Men eftersom allt i italiensk ekonomi är så ologiskt har man ingen aning.

Men Alfio, trots att han om jag fattat saken rätt är gjord av tyg, har naturligtvis en av de mest intelligenta synpunkterna. Därför pekade jag med två fingrar som horn ner mot underjorden när jag skrev om orosmolnen. Hjälper det?

Skicka en kommentar