onsdag, augusti 10, 2005

Vem ska man tro på?

Zinedine Zidane gör comeback som kapten i franska landslaget nu. Han verkar också ha blivit knäpp.

Zizous intentioner med comebacken har ifrågasatts, man har menat att han kommer tillbaka på grund av påtryckningar från sponsorerna Canal+ och telekommunikationsföretaget Orange, och den statliga tv-kanalen TF1 som sänder VM nästa år. Men Zidane själv anger en betydligt mindre världslig anledning. I en intervju med France Football säger han att han väcktes klockan tre en natt av en mystisk röst som sa till honom att han skulle spela för Frankrike. AFP citerar (genom OleOle):

”One night about three o’clock in the morning I woke up suddenly and began speaking with someone. Afterwards I didn’t tell anyone about it, not even my wife.”

”It’s a total enigma, but don’t try to explain it – you can’t. It’s someone that you are likely to never meet. I can’t even begin to explain. This person exists, but it’s a total mystery.”

He added: ”A few hours later I was with my wife at home and that’s when I decided.”

”I’ve never had an experience like it. It was like I was powerless against this presence that was forcing me.”

”It was like a revelation, and suddenly I realised I had to go back on my decision to retire.”

Han berättar detta för att få slut på spekulationerna om att det är kommersiella intressen som ligger bakom hans comeback. ”Tror ni verkligen att de som pressen föreslagit; Adidas, Canal+, Orange, TF1, presidenten eller jag-vet-inte-vem skulle kunna påverka mitt beslut?”, undrar han.

Vilken underbar fråga!

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Är du säker på att det inte var klockan tre på härom natten, som du såg Martin Dahlin??

Anonym sa...

man kan ju inte låta bli att psykologisera och ska man tyda den här drömmen så är det ju självklart att det som faktiskt övertygade honom till comback var den där drömmen men att den bara var ett utlopp för alla andra påtryckningar....

Malena sa...

Hej Eveliina!

Det skumma är ju att det inte var en dröm utan han påstår sig verkligen ha känt en närvaro av ngn slags person medan han var vaken. Fotboll är farligt.

Skicka en kommentar