söndag, augusti 21, 2005

Konstigt ställe

Överallt protesterar folk mot att fotbollen tas över av betal-tv-kanaler. I Sverige startar de namninsamlingar för betal-tv!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tror det ska tolkas som en protest mot att samtliga allsvenska matcher kanske inte blir direktsända i tv.
Inte först och främst en önskan om att få betala för att se det...
Skulle det vara så att tv4 lyckades direktsända samtliga allsvenska matcher utan att någon skulle behöva betala för det, tror jag ingen skulle protestera.
Tror jag. *ler ödmjukt*

Malena sa...

Jag tror också jag förstår vad de protesterar mot. Men det känns som om analysen bakom är gjord ganska mycket ur ett bekvämlighetsperspektiv. Man kunde kanske se saken ur ett lite större perspektiv än bara huruvida man får betala eller se reklam eller hur bra kommentatorerna är. Men jag kan tyvärr inte bidra med en bättre analys, jag vet inte så mycket om den svenska fotbolls-tv-marknaden. Så jag ler också ödmjukt och håller tyst nu.

Anonym sa...

Jag ser det inte som ett krav om att få betala.
Jag ser det som ett krav att få se Gefle-Assyriska, eller så, om man nu vill det, på tv.
Kosta vad det kosta vill.

Malena sa...

Ha, jag såg precis sv-blgarien i en liten ruta i min dator från nån, tror jag, kinesisk tv-kanal. Kommentatorerna hade roliga uttal på namnen. Snart kommer fildelningen bli Man United och Real Madrids värsta fiender.

Me jag betalar gärna bara för att få höra Jesper Hussfelt.

Anonym sa...

jag skulle kunna tänka mig att betala en del för att få höra några andra än den grymt överskattade Nordahl, den obegriplige Hysén, den barnslige Henrik Strömblad och den narcissistiske Claes Runheim f.d. Åkeson...
Visst - jag har inget emot att dela filer ur moralisk synvinkel, inte alls, men jag föredrar en så stor bild som möjligt. Ibland kan tillockmed radio vara bättre än en för liten bildruta.

Malena sa...

Ja, till exempel Hussfelt som alltid berättar rätt saker om matchen och tillsammans med Niklas Holmgren har en väldigt härlig röst, Ola Andersson och Jens Fjellström som förklarar saker så att man förstår sånt man inte ser själv, Lasse Granqvist... I love Canal+.

Man kan ju gå ut och se matchen också om man inte har kanalen.

Och jag växlade faktiskt mellan att lyssna på radio och titta på en liten internet-ruta i lördags. Det är klart att man vill se en bra bild. Problemet med radio är att man måste dras med Ralf Edström. Annars gillar jag Christian Olsson väldigt mycket också. Internetradio är annars fantastiskt, jag kan nästan välja att lyssna på Rais minuto per minuto med liverapporter och intervjuer från alla serie a-matcherna på söndagseftermiddagen istället för att se på tv.

Skicka en kommentar