måndag, februari 02, 2009

Francesino, francesone

Så några laziali började bråka med Mexès och Ménez (namnsymmetrin!) utanför en klubb i Roms centrum i natt. Det roligaste med det var kanske att ryktesspridningen efteråt till slut ledde till att det italienska boxningsförbundet någon gång på eftermiddagen idag skickade ut ett pressmeddelande där de dementerar att någon enda ”landslagsboxare som deltagit i OS i Peking har varit huvudperson eller deltagit i bråket mellan de två Romaspelarna och några laziosupportrar”. Boxaren skulle ha slagit Mexès så han fick åka till sjukhus enligt en romersk radiokanal.

Vi satt ju och väntade på att se Mexès intervjuas i fransk teve. I Frankrike är de tydligen mer intresserade av Philippe Mexès olyckliga landslagskarriär än Roma, så det pratas nästan bara om det i Téléfoots intervju och inget om hans Maldinidrömmar är med, men här är intervjun i alla fall. Hans vapendragare Ménez dyker också upp. Pilippe berättar att Domenech efter den där olycksaliga matchen i höstas när han gjorde självmål, orsakade en straff och allt vad det nu var, tröstade honom när han gick av. Fast på bilderna ser det verkligen inte som det han säger är så snällt. Philippe pratar också om att bristen på förtroende från landslagsledningen har att göra med ett reportage då han spexade lite för mycket för journalisterna.

Han har ju en förmåga att hamna i trubbel. De verkar inte gilla det där i Frankrike, det som de kärklesfullt kallar honom Rugantino för i Rom.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag förstod så meddelade någon källa inom Carabinieri att bråket iaf slutade med handskakning mellan parterna. Alltid något! När det gäller Mexés Maldiniaspirationer så vet jag väl inte om det känns som att parallellerna är så många. Då har nog Lorenzo De Silvestri större chanser att bli en motsvarighet hos Lazio. Inte minst med tanke på bakgrund, inställning och personlighet.

Malena sa...

Ja, det verkar inte ha varit alls farligt, men det är typiskt Mexès att han tydligen blev upprörd och sa emot när de började tjafsa. Självklart gillar jag honom för det...

Frågan om han ville bli Romas Maldini handlade väl om att stanna lika länge, och det är väl mest Romas ekonomiska möjligheter som avgör det tror jag. Det känns ju som att Mexès borde vara på tur att säljas i sommar, men vem vet.

Om De Silvestri så handlar det väl om att vara tillräckligt bra också (han har inte en plats i startelvan för tillfället), och inte minst om klubbtradition, som i Lazio inte finns.

Anonym sa...

Nej, klubbtradition är väl knappast något man förknippar med Lazio. Möjligheterna hade säkert varit goda om det inte varit för Cragnotti med tanke på att många spelare, inte minst argentinarna, har uttryckt sin kärlek till klubben.

De senaste sju åren har ju handlat om sanering vilket gjort att nostalgi och trofasthet fått stå åt sidan.

De Silvestri spelar, om än inte varenda match. Inte än i alla fall. Men absolut, han är inte på samma nivå som Maldini var som 20-åring. Å andra sidan, vem är det?

Malena sa...

Säga vad man vill om Lotito men även om han inte hade tvingats sanera så är han knappast den nostalgiska typen. Men jag gillar De Silvestri, jag har hört Lernebys intervju med honom och han lät fin och smart. (Enligt Mats grät han också vilket ju är svåremotståndligt.)

Och det hade ju varit roligt med en motståndare som kunde svara på Tottis sfottò.

...eller är det roligare när de är ett gäng profillösa losers som nu. Svårt att välja. :-)

Anonym sa...

Denna hemska antagonism mot det ljusblåa laget kommer en dag tillbaka till dig och biter dig i rumpan.
Jag kan faktiskt sympatisera med Roma ...ibland.
När solen står i nedan och Jupiter synkar med saturnus, men det är ändå alltid något.
På tal om Rom

http://www.youtube.com/watch?v=9TYBXLqgors&eurl=http://www.facebook.com/home.php?ref=logo&feature=player_embedded


/Lerneby

Anonym sa...

Min kärlek till Lazio har inte med pokaler att göra, den blir snarare starkare desto sämre det går...hur jobbigt det än må vara. Att klubben inte är Manchester United är jag smärtsamt medveten om, tro mig!

Malena sa...

Don't worry, jag tror inte det finns nån diskussion i den frågan, David C.

Det verkar också vara tydligt att det här med lazialità hr nånting med hot och trakasserier att göra, se bara på Lerneby.

Anonym sa...

Jag kan inte svara för en göteborgare. ;)

Malena sa...

Ja just det, interna stridigheter. Ännu en ingrediens i den fantastiska lazio-soppan. :)

Anonym sa...

Och där bekräftade du bilden av en sann romanista, allsmäktig självbild och en förundran över att trots alla andras brister och fel så är man ändå inte bäst! Haha...

Malena sa...

Det är det som gör oss så bedårande.

Skicka en kommentar