söndag, november 23, 2008

Svoltare


O, poesin i att Francesco Totti gör mål idag – efter Chelsea-segern och derby-segern och äntligen, enligt rapporterna, riktigt bra spel av Roma idag – med cucchiaion. Som i gamla dar. Efter alla olyckor.

Och hur fint är det inte att Matteo Brighi av alla plötsligt kommit ur den här krisen som en omistlig spelare?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Och vilket mål sen av il Capitano,en utsidespass av Brighi friställer Francesco som chippar in den...oh inte ett öga torrt!!

Anonym sa...

Såg matchen på stream och måste säga att Roma spelade riktigt bra. Tottis balja var världsklass dessutom. Nu var motståndet kanske inte det mest namnkunniga, men det känns ändå som att vinden äntligen börjar vända. Var nere i Rom för att se derbyt och har gått omkring på rosa moln hela veckan. Segern idag tillåter mig att göra det ytterligare ett tag.

DAJE ROMA!

/D

Malena sa...

Skit i motståndet, de där killarna behöver all vind i ryggen de kan få.

David, kan du inte berätta hur det var? Eftersom Mats Lerneby var där har jag fått alldeles oproportionerligt mycket rapporter från fel läger.

Anonym sa...

Ja, vad ska man säga?

Fick låna säsongskort till Sud och blev förvånad över hur många kontroller man utsatte mig för. Fick visa pass två gånger, blev visiterad och sen visiterad igen med metalldetektor. Så hårda har de aldrig varit mot mig tidigare. Priset på Caffè Borghetti hade dock inte höjts till min stora glädje.

Inget stök när jag och mina vänner åkte motorino till Olimpico, men när vi väl var inne kunde man höra ljudet från bomberna som slängdes i bråken med polisen utanför. Läste på måndagen att en tysk och en svensk (!) hade blivit gripna efteråt. Där ser man.

Stämningen inne på arenan var som jag förväntat mig ungefär. Sedvanligt "munhugg" mellan curvorna innan matchen och sedan fem tysta minuter till Gabrieles minne när den väl drog igång. Mina vänner hade tryckt upp A5-papper i Romas färger med texten "GIUSTIZIA PER GABRIELE" som vi höll upp under tiden.

Stämningen annars var bra matchen igenom, om än lite upp och ner. Återigen märktes det verkligen hur svårt det är att organisera "il tifo" när megafoner är förbjudna. Stundtals sjöngs det 3-4 sånger samtidigt från olika håll och man visste inte vilken man skulle följa. De som "tagit över uppgiften" längst ner i curvan är heller inte lika karismatiska som grabbarna som stod där ifjol. Men på det hela taget får man säga att det var bra.

Till slut lämnade man Olimpico som vinnare - efter att ha riskerat X antal hjärtinfarkter på vägen dit - och det behövdes sannerligen. En euforisk lättnad skulle man kunna kalla det för. Ett par negroni på det och man kände sig väldigt lycklig när man slutligen gick till sängs. Olé!

/D

Anonym sa...

Och den beskrivningen skiljer sig faktiskt inte alltför mycket från min.
Förutsatt att man en kvart/halvtimma innan match höll upp banderroellen rättvisa för gabriele vi är med dig och när vi såg det i vår norra kurva blev vi nästa mållösa och många gråtfärdiga och applåderade som stollar.
kan ha varit det största ögonblick jag upplevt på en stadion.
Det var typ tio minuter innan de kom in med banderollerna om han som ramlat under trädet, Nicola, eller Nicolo?
/MLerneby

Malena sa...

Nicolò heter han.

Jag såg bilder på Gabriele-papperna, David. Euforisk lättnad var bra formulerat.

Anonym sa...

Lerneby/

Jo, det var ett stort ögonblick som fick gåshuden att ställa sig i givakt. Håller dock inte med när din vän Birro pratar om "förvåning" över det som inträffade. Var inte bara väntat, utan snarare självklart, att mycket skulle handla om Gabriele även den här gången. I alla fall om man har lite koll. Eller är jag orättvis mot poeten nu?

Malena sa...

Var det bara i Sud det var en stor banderoll om Sandri? Gjorde inte Laziocurvan nåt själva?

Anonym sa...

Anonym.
nja...jag tror nog det kanske var han själv som blev mest förvånad. Men jag ska erkänna att jag själv blev lätt paff och mållös, kanske inte så mycket över banderollen i sig utan kanske mer utav det totala gensvar som den skapade.
Hurtillvida la Nod hade upp en baderoll vet jag faktiskt inte, jag stod så dumt till att jag inte såg det/Lerneby

Anonym sa...

Någon som kan länka bilderna på pappa Sandri när banderollen hölls upp?

Ciao Forza Roma

Malena sa...

Jag har inte sett några såna bilder Anonym, men nån annan kanske vet.

Anonym sa...

EDDAJEEEEEE!

/D

Malena sa...

Haha, bravo David. Jag har inte hunnit med Roma så mycket senaste veckan, men det var härligt att se dem idag! Totti. Bra konstigt och fint hur de kan ställa till det, de där killarna.

Anonym sa...

nja....
/Lerneby

Malena sa...

Jag hörde att Lazio förlorade också.

Skicka en kommentar