onsdag, november 12, 2008

Skandaler

Ja, nu rapporterar ju tidningarna om att åklagaren yrkar på sex år för Luciano Moggi i GEA-rättegången (den om domarskandalen kommer sätta igång i Neapel i januari har jag för mig), och Moggi säger att han lämnat fotbollsvärlden bakom sig. (Han granskar den ju numera ”utifrån”, som en ”kritisk journalist” som han sa, för bland annat Libero och en katolsk nättidning. Varning för musik i länken.) Jag har sagt det förut men en sak som är svår att förstå är att det inte finns, eller fanns för länge sen, stora rubriker om att de som står åtalade förutom Moggi och som nu också alla borde få olika långa fängelsedomar enligt åklagaren, som Moggis son Alessandro, Davide Lippi, Tottis gamle antagonist Franco Zavaglia – DE ARBETAR FORTFARANDE SOM AGENTER. (Och Lippis far är förbundskapten för landslaget.) Jag upptäckte inte det förrän jag läste i förbifarten i en artikel i somras om Mutu, att Moggi junior är hans agent.

De är visserligen inte dömda än, men hur kan de här personerna ha Fifa-licens?

Lill-Moggi har sedan skandalen byggt upp sin verksamhet i Neapel, Lippi och Zavaglia i Rom. Bara några spelare sa upp kontakten med GEA:s agenter när skandalen bröt ut, och de gjorde det direkt. Det var Marco Materazzi, Massimo Oddo, Andrea Gasbarroni, Nicola Amoruso och Marco Amelia.

Det är knappast en slump att när man letar information om det här hittar man den inte i sportpressen, utan i en affärstidning som Il Sole 24 Ore.

(Förresten, Moggi och de andra kommer med allra största sannolikhet inte få sitta i fängelse, eftersom rättegången kommer bli så lång att brotten hinner preskriberas innan en slutgiltig dom kan avkunnas.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar