lördag, november 15, 2008

Högst otillfredsställande virtuellt derby

Jag upptäckte nyss den mest fantastiska, nya funktionen på Google Maps (den bästa sajten på hela internet). Gatuvy. Alltså, jag var helt fascinerad bara när man kunde växla över från kartan till kassa satellitfoton i Google Maps. Nu kan man panorera omkring nere på gatorna!

Kolla till exempel, exakt här i Rom brukar man gå över gatan för att ta spårvagnen till stadion, där borta framför det rosa huset. Det mest Rom-romantiska vore såklart att åka motorino dit, men så lycklig har jag aldrig varit.


Visa större karta

Vid den här fina gatukorsningen i Garbatella, med det konstiga, vackra Albergo Rosso, det väldigt röda huset med klocktornet, kan man snurra omkring och leta väggmålningar från 2001. Om man nu tycker det är kul. De syns! Men banderollen där jag tror det står ”Garbatella ringrazia con amore l’AS Roma” eller nåt sånt, hade tydligen snurrat upp sig när Google var där och fotade.


Visa större karta

Och för att gå till en helt annan sorts Roma-relaterat ställe, det här är Ilary och Tottis nya butik för deras klädmärke:


Visa större karta

Här inne kan man köpa matchbiljetter av en juste kvinna med blonderat hår, innan man antagligen går upp på via Cavour och köper mycket god glass här på La dolce vita, av en finländare med dubbla rader framtänder.


Visa större karta

När man stigit av den där spårvagnen går man hit, här går man över bron, där borta syns Olimpico.


Visa större karta

Men. Studenterna demonstrerar på gatorna i Rom nu i hundratusentals. Det är derby. Jag får sms om att det är varmt och galet. Gatuvy is not enough.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar