tisdag, november 11, 2008

Dagens bild


Silvio Berlusconi, president Lula och alla Milans brassar.

Ni minns i valrörelsen, när Berlusconi klagade på Totti för att han stödde PD. Då sa Berlusconi att han själv aldrig skulle tillåta att en spelare i Milan stödde honom politiskt. Han sa att flera hade föreslagit det, men han hade förbjudit dem, för fotbollsspelare måste kunna vara omtyckta av alla oavsett politisk hemvist. Den filosofin verkade inte gälla idag, när Kavaljeren överaskade statsbesökande Lula med ett knippe finklädda fotbollsspelare. 

Det är onekligen någonting kärt över det hela, mitt i allt annat man kan tycka om saken. Silvio Berlusconi har ju återigen blivit nån slags globalt skämt de här dagarna, men som Göran Hägg mycket efterlängtat skriver idag är Berlusconi inget skämt, utan ytterst verklig.

”Mästarna som är här är maestri di vita, levnadskonstnärer, förebilder. Både på och utanför planen. De ger prestige åt Brasilien. Jag är glad att ha många campioni i ett lag som jag har en del... ansvar för”, sa Berlusconi på presskonferensen med Lula.

Lula (hade han varit italienare hade väl Berlusconi kallat honom för en illvillig kommunist?) var förtjust och påminde om att det finns så många italienare i Brasilien att ett lag brukade kallas ”palestra Italia”, det blev Palmeiras, ständiga rivaler till hans favoritlag Corinthias.

”Fotbollen förenar folken.” Sa Berlusconi. Allt var mycket lyckat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En rolig grej angående Berlusconis uttal om Barack Obama var några Romasupportrars banderoll mot Bologna senast. Istället för det klassiska "Famoli neri" skrev man "Famoli abbronzati"... =)

/D

Malena sa...

Haha!

Skicka en kommentar