fredag, juni 23, 2006

På tiden

Jag vet inte precis om Totti har förtjänat en plats i startelvan. Idag kanske Italien vann trots att han var på plan? Han är så försiktig, försiktig. I första halvlek misslyckades han med det mesta, sen kom han igång en period i andra. Då, efter Tjeckiens utvisning, hade han en stor, rund och fin och tom yta runtomkring sig mest hela tiden. Ändå fick han inte så många passningar.

Men nu är det för sent att ändra sig. Lippi valde att satsa på Totti i VM, så nu får han dras med honom. Fast han just nu känns som den svagaste länken i laget. Förutsatt att Nesta kommer tillbaka.

Två gånger försökte Totti lobba över målvakten, och misslyckades. Men han kan lyckas med sånt, och därför är det ju mycket roligare att ha honom på plan än utanför. Hur skulle Lippi kunna förstöra hela historien om Tottis kamp för att hinna bli frisk till VM genom att inte låta honom spela?

Efter matchen sa Totti att det ligger något i vad La Gazzetta skrev idag, att han skulle slutat i landslaget om Italien blev utslaget i gruppspelet. Han har väl inte givit upp?

Jag har märkt att jag verkligen vill att Totti ska lyckas i VM. Men det finns andra saker att se fram emot.

För Galliani avgick äntligen som president för ligan ikväll. Sammanlagt 26 personer och 4 klubbar ställs inför förbundets domstol, däribland han.

Nästa säsong kanske Roma kan slåss med Inter, och vem vet vilka andra, om scudetton. Och spela Champions League. Tänk.

Och de sjöng rekordsången på läktarna. Jag blir förvånad varje gång hur glad jag blir av att höra den.

1 kommentar:

kick ass sa...

puh!

och hej vad den rubriken passade fint idag också..

Skicka en kommentar