lördag, november 19, 2005

Stil

”Capello svarar med stil”, skriver La Gazzetta dello Sport om juvetränarens kommentarer om Tottis kritik mot honom. Ja, till exempel säger han om de hårda orden som alltid följer med matcherna mellan Roma och Juventus att det beror på personlighet och vad man vill uttrycka. ”För mig verkar det inte svårt att hålla en viss balans, men det beror på vilken intelligens man besitter.”

En radda såna där subtila passningar till Totti formulerar han i perfekt Juve-balans och stil. Det är som när Alessandro del Piero under en match förra säsongen, jag minns inte vilken, reagerade på något fult han blev utsatt för av en motståndare genom att sarkastiskt visa spelaren tummen upp medan han joggade iväg. Jag tycker ju om Dellan Piero oftast (ja, jag gillar egentligen de flesta av Juventus spelare var och en, det är lite problematiskt), men det där är hans sämsta sida tycker jag.

Capello passar också på att göra Rosella Sensi en björntjänst genom att prisa henne för hennes sätt att styra Roma och ta impopulära beslut. Rosella är president Sensis dotter, hon styr Roma och hatas av alla supportrar just för hennes oheliga allianser med Moggi och de andra maktmännen i norr. Häromdan skulle Totti vara president istället och ikväll planeras nån slags protestaktion mot henne från Curva Sud. Capellos gentlemannafasoner gör henne inte precis populärare.

Inte bara stil, utan Stile Juve över Capello, alltså.

I Junivallens kära gamla ämne Romas matchställ är nyheten att laget kommer ha mineralvattenmärket Fiuggis logga på tröjorna, men bara för ikväll och tröjorna ska sedan auktioneras ut till förmån för välgörenhet.

Esteten i mig tycker det är lite synd att spornsorn bara är för en dag, för Fiuggis logga är mycket vacker bara man slipper färgerna, och inte för att jag vet något om företaget, antagligen ägs det av Unilever eller nåt, men det verkar i alla fall o-multinationellt.

Nu är nästan bara själva matchen kvar.

4 kommentarer:

Carl Arenlind sa...

Jag måste erkänna att det är lite grann i eget intresse, men;
Lycka till!

Malena sa...

Tack så mycket.

Carl Arenlind sa...

Mitt i all Zlatan-magi tycker jag synd om Roma. Montella såg förkrossad ut, Totti visste varken ut eller in.

En turbo/zlatan-laddad maskin rår inte ens vackra Roma på.

Malena sa...

I första halvlek gjorde vi det, då hade han ingenting. Men andra halvlek var bedrövelse. Okej att förlora, men fyra-ett!? Och så var Zlatan tvungen att göra ett sånt där mål också. Det är inte lätt ibland, att gilla både Zlatan och Roma.

Skicka en kommentar