måndag, november 14, 2005

Modern fotboll – moderna undanflykter

Zlatan kommer inte till Fotbollsgalan ikväll. Varför? Han ska på ett viktigt möte.

Fredrik Ljungberg är mer old school och har hittat en skada som går att applicera på galanärvaro. Han har nämligen tagit bort visdomständerna. ”Galan är för nära ingreppet, säger en källa nära Ljungberg till SPORT-Expressen.”

Jag hoppas Zlatans mamma eller pappa kommer och tar emot priserna i hans ställe, det hade varit fint.

7 kommentarer:

Studiomannen sa...

Malena,

du blev väl ändå inte förvånad? Givna vinnare, inklusive bäste Guldbollenvinnare genom tiderna. Så går det alltid till i telefonomröstningar.

Malena sa...

Nej, ingenting med galan var överraskande. Henke Larsson är naturligvis inte bäste guldbollenvinnare genom tidena, eller "the best footballer in swedish history" eller vad det var Bobby Charlton sa, men som sagt, telefonomröstningar är ju så.

Malena sa...

Micke Persbrandt var rolig dock. "Zlatan har bett Mikael Persbrandt ta emot priset". Och sen Zlatan: "Tack, Micke Persbrandt!" Jag antar att det hela inte precis var på Zlatans initiativ, men ändå.

Jag vet inte om det heller var på Zlatans initiativ, men lite sentimentalitet fick jag ju ändå i Zs tacktal när han pratade om att alla kan lyckas "var ni än kommer ifrån". "Det är inga problem." Sånt där brukar de inte prata om i tacktalen, det var som att Zlatan lite medvetet axlade att han har en speciell betydelse, som han inte brukar heller. Eller så är det bara jag som vill tolka in det.

Studiomannen sa...

Nu hoppas jag på att han syftar på sin uppväxt. Min fru jobbade i Rosengård i flera år. Det är ingen lek. Kan man stärka självförtroendet hos "ghettograbbar" (grovt förenklat) är det bra! Fast det är nog lättare att bli fotbollsproffs än att bli hovrättsdomare i en sådan miljö...

Malena sa...

Jag hoppas också att han syftade på det även om jag inte är så förtjust i att man ser Z som exempel på nån slags lösning av problemen med förorterna, eller som att det inte finns något problem: "alla kan ju lyckas - se på Zlatan". Då kan vi låta saker vara som de är.

Därmed inte sagt att det är fel att Z kan ge inspiration till folk att kämpa, jag håller med om att det är bra.

Men jag begär inte att Z ska vara nån Lilian Thuram, det var bara roligt att se en liten skymt av nåt politiskt hos honom.

Malena sa...

La Gazzetta dissar Guldbollen som en liten svensk kopia av the real thing, snabböversatt:

"I väntan på att spela till sig den riktiga, den som delas ut av France Football, njuter Z av att lägga vantarna på "Guldbollen 2005", en version i fickformat made in Svezia."

Sen tolkas hans tacktal som att:
"Som att säga: jag vill ha Champions League, ett viktigt steg i att få "il Pallone d'oro" (guldbollen), den riktiga.

Studiomannen sa...

Ny diskussion på min blogg samtidigt som omröstningen fortsätter. Nu handlar det om arenor också. Vilka som är bra och dåliga. Blir glad om många lämnar kommentarer. Har inte rest på bortamatcher på 20 år, men jobbar på massor av matcher varje år:

http://studiomannen.blogspot.com

Skicka en kommentar