måndag, april 06, 2009

Baby Italia

Det verkar ju meningslöst att skriva om fotboll en dag som den här, men eftersom jag nu börjat skriva om Macheda och Petrucci: apropå dem skriver i dag Corrado Zunnino i Repubblica att det finns en massa av fler av deras sort – men numera stannar de i Italien. Efter ”Camilleri-fallet” förra året, då Regginas president Lillo Foti använde sig av alla tillgängliga juridiska medel för att motsätta sig att Chelsea rövade bort den 17-årige Vincenzo Camilleri (enligt Foti, aningens part i målet, den nye Kakà), har allt förändrats.

Tydligen rövade Chelsea nästan bokstavligen bort Camilleri, de kom med helikopter till träningen i februari förra året och hämtade med honom till London. Men Foti fick FIGC att stänga av honom för osportsligt beteende, och efter att även föräldrarna tänkt om lämnade han sin agent och återvände till Reggio Calabria.

Efter detta har marknaden enligt Zunnino vänt.

Claudio Lotito släpper som vi vet inte iväg resurser i första taget, och se alla babyspelare som han efter att Macheda stuckit skyddar på Formello, med framtidsskontrakt, pengar och planer: Giuseppe Capua, Mancini, Mendicino, Sciamanna, Tuia, Davide, Faraoni.

Fler namn: Cristian Pasquato och Fausto Rossi stannar i Juve, som också har snott Iago Falqué från Barcelona. En liten klubb som Cagliari har behållit Davide Ragatzu trots att Chelsea varit efter honom, Marco Verratti stannar i ännu mindre Pescara, och till och med Milan har engagerat sig i spelare som Di Fabio och Michelangelo Albertazzi.

Så. Ägna er åt något viktigare nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är en förjävla fin blogg faktiskt. Synd bara att du är romanista så man måste läsa den i smyg.

Malena sa...

Tack!

(Det kan vara så att den är en del i den romanistiska konspirationen för att göra alla i hela världen sentimentalt gulröda, men i så fall skulle jag inte tala om det.)

Skicka en kommentar