lördag, mars 14, 2009

Folk och folk

Såhär fint var det visst på Trigoria idag, när tusentals romanisti invaderade träningen för att hylla sitt lag. Det vill säga: hur fint som helst.

Undrar hur stämningen är i Appiano Gentile eller Vinovo? Inte samma, gissar jag på. (Vilket är som det ska vara, de är andra sorters klubbar.)

Men det finns andra än de där fina människorna vid Trigoria som gillar att titta på Roma också. Reportrar från Ilary Blasis program Le Iene ställde sig och smygfilmade utanför Conis byggnad – det är där man hämtar ut biljetter om man är en viktig person som får sitta på hedersläktaren på Olimpico – innan matchen mot Arsenal, och såg över 40 ”auto blu”, alltså bilar som olika officiella personer har till förfogande för att använda i tjänsten, komma dit och chaufförerna gå in och komma ut igen med ett kuvert i handen. Eftersom vi nu pratar om ett land som ligger väldigt högt både på listor över graden av korruption och hur höga kostnaderna för politiska institutioner och myndigheter är, kan man anta att bilarna används till en del annat. Alla de som Le Iene filmade skickades alltså iväg på uppdrag från ministrar och lokala politiker – för att hämta ut deras biljetter till matchen. Reportaget är ganska roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar