måndag, maj 09, 2005

Dolcissimon på börsen

För några veckor sedan började Söte Simon med sin rapport från fotbollsklubbarnas finanser i Sportbladet XL på måndagar. Nu har hans lilla ruta utökats till att, med hjälp av Frank Östergren, innehålla små notiser också. Toppen! (Tyvärr kan jag inte länka eftersom Aftonbladet vill ha pröjs för vad de kallar ”Frank & Bank”.)

Jag har klagat lite här nedanför, och här, över att så många slentrianmässigt kritiserar kommersialism och pengars inflytande över sporten och istället tjatar om den gamla goda tiden, när det spelades bättre boll och fanns mer själ och hjärta och så vidare. Det betyder inte att jag tycker att företagens och kommersialismens påverkan på sporten alltid är bra och oproblematisk. Men den behöver inte vara helt dålig, och inte heller ett steg bakåt i mänsklighetens utveckling.

Framförallt är den verklig, och vill vi förändra hur det ser ut idag så tjänar det ingenting till att vara nostalgisk, för Gunnar Nordahls tid kommer aldrig att komma tillbaka igen.

Därför är det så bra att Simon Bank och Frank Östergren gör, åtminstone ett pyttelitet, försök att beskriva hur pengarna spelar in i fotbollen. Mer sånt! Varje liten ”Frank & Bank”-kortis är ju mer intressant än allt som skrivs om hockey-VM sammanlagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar