måndag, mars 20, 2006

Han är rar

Man kan inte annat än smälta när Danielino De Rossi gör onödvändiga saker som idag: erkänner att han tog bollen med handen så målet blir bortdömt. Danielì!

12 kommentarer:

Studiomannen sa...

Rar?

Det räcker inte. Ge grabben en medalj!

...och jag hör till dem (förmodligen unika) som hade kräkts ifall Sverige vunnit VM via handpåläggning. Sverige förlorade en gång en handbolls-VM-final mot Frankrike på ett intressant sätt:

OM Ljubomir Vranjes hade rivit ner den framrusande fransosen hade vederbörande inte avgjort. Vranjes sade det själv sedan i intervjuer att det förmodligen hade varit smart, men det var aldrig aktuellt.

Malena sa...

Jag menade rar i dubbel bemärkelse.

Carl Arenlind sa...

Ja, det var riktigt snyggt. Nästan Inter-klass.
Även om ingen i den förbannade (som i someone-put-a-fahkin-spell-on-that-club) skulle kunna förstöra en ev. Scudetto genom att erkänna en sådan grej.

Den, i övrigt, inte lika sympatiske Di Canio gjorde väl något liknande under sin tid i West Ham? Någon av er som minns?

Studiomannen sa...

Malena:

trött idag. Naturligtvis är han rar i meningen sällsynt. En riktigt rar blomma på gränsen till utrotningshotad.

Carl: minns ej. Minns att 17-årige Wilander vägrade acceptera en boll som mpotståndaren fått bortdömd. Det hände under öppna franska -82 och är en höjdare det också. bara den grejen ursäktar (nästan) hans musikinspelningar... :-D

Malena sa...

Det är kanske det här du menar, Carl?

Jag är annars ganska liberal när det gäller att bryta mot reglerna, men De Rossi är ju bara så rörande. Vår näste kapten.

Carl Arenlind sa...

Japp, det var grejen. Också snyggt.

A. sa...

Förstår inte det här hyllandet av en spelare som uppenbarligen försökte fuska. Visst stort att erkänna det men samtidigt så sätter de spelare som är stora sportsmän inte ens upp handen där...

Min åsikt. Men visst bättre att erkänna att man fuskat än att inte göra det...

Malena sa...

Det var en reflex.

Anonym sa...

Har väl gått rätt långt när man fuskar reflexmässigt? reflexen borde väl vara att dra bort handen från bollen, eftersom man har lärt sig sen barnsben att det är fusk?

Malena sa...

"Fuskar reflexmässigt"?

Ja, det är ju synd att De Rossis kropp inte är programmerad att handla enligt den högsta godkända svenska fotbollsmoralen i varje situation. Verkligen upprörande.

Anonym sa...

Han når inte bollen, utan sträcker därför reflexmässigt ut handen för att peta in den i mål, det är inte precis så att han reflexmässigt skyddar sig från att få bollen i ansiktet.

Malena sa...

Jag förstår inte problemet.

Förresten vore det väl ännu modigare att erkänna att han försökt "fuska".

Skicka en kommentar