onsdag, mars 01, 2006

För bra för damhockey

Kristina Kappelin snackade i söndags i OS-studion i tv om hur roligt hon tyckte det var att se damhockey, trots att det inte var några tacklingar. Jag fattar inte. Att se kvinnor som slåss är väl nåt av det härligaste som finns.

”Man kanske inte ska jämföra”, sa Kappelin, ”se det som en annan sport”. Ja, det är ju kvinnoidrottens ständiga mantra. Inte jämföra. Speciellt damfotbollsspelare upprepar det ständigt.

Och så finns Kim Martin. Om man inte ska jämföra, om det är en dålig strategi för kvinnors idrottande att jämföra, då borde någon genast stoppa Kim Martin innan hon gör damhockeyn en stor otjänst. Hon vill nämligen tävla mot män. Jämföra sig. Hon ska till exempel spela en herrmatch i Allsvenskan för Malmö nästa vecka. Och enligt min fantastiska research/klick på av Expressen hänvisad artikel, är hennes mål att spela i ett herrlag.

Så, om man nu inte ska jämföra. Då är alltså Kim Martin för bra för sitt eget bästa? Har alldeles för höga ambitioner för en kvinna?

Eller är det så, att när man säger att man inte ska jämföra, det är då man säger att kvinnor är sämre.

2 kommentarer:

Studiomannen sa...

Fråga MFF:s damer hur det gick mot IFK Malmös P16 för ett par år sedan. Inte enkelt att snacka om.

Jag har jobbat på ett par matcher i Malmö Isstadion i vinter och har sett henne träna. Det snackades om att hon skulle vara båsöppnare en match, men av det blev intet.

Hon är grym.

Lika grym som Kristina Kappelins friss. :-D

Anonym sa...

Frågan är hur Kim kommer att reagera första gången en snubbe på 100 pannor rämmer in i henne när hon ska blockera pucken.

Men bra är hon.

Skicka en kommentar