tisdag, januari 13, 2009

Från tinget

Det kom ett par calcio-relaterade rättegångsnyheter idag.

Domen häromdan i GEA-processen måste väl ses som ett rejält nederlag för åklagarna, då ingen dömdes för det ”system” som de menade på ett olagligt sätt villkorat spelarmarknaden. Bara Moggi och Moggi jr dömdes för enskilda hot mot spelare. Varför vet man inte eftersom det dröjer innan motiveringen till domen kommer. Den ena åklagaren påpekade att ingen spelare hjälpt till något alls i bevisningen. Omertà råder.

Men nu, den 20 januari, ska den stora Calciopoli-rättegången börja i Neapel. Luciano Moggi har redan annonserat att han kommer åberopa tidigare icke publicerade telefonavlyssningar som kommer förvåna alla, och nu har vittneslistorna släppts. Moggi har 498 namn på sin. I princip alla Serie A-presidenter, premiärministern.

Han verkar ladda för show, den här gången.

En helt annan grej är att repubblica.it visar videor med rekonstruktioner polisen gjort av när polismannen Spaccarotella sköt Gabriele Sandri. Ganska märkligt att se, det ser ut som ett dåligt tevespel. Enligt Spaccarotella själv sköt han med vapnet i en hand, men det tror inte åklagarna på. De har en rekonstruktion baserad på fyra vittnesskildringar och en baserad på ett vittnesmål från en japansk turist, som såg honom sikta i tio sekunder med båda händerna om vapnet. Men han träffade inte där dit pistolen var riktad, för kulan (säger man så?) ändrade bana när den träffade ett metallstängsel, och träffade sen Sandri. Oavsett måste han ju ha siktat mot bilen, och vad som fick polismannen till detta, att sikta och skjuta mot en flyende bil med några några ungdomar som slagits med några andra, är svårt att förstå.

In other news, så bombade Israel sönder den internationella fotbollsstadion i Gaza i fredags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar