onsdag, oktober 04, 2006

Zlatan Ibrahimovic


Appiano Gentile, 4 oktober 2006.

Ifall någon saknade honom.

12 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Tror det var i Sportbladet jag i helgen läste Lasse Anrell. Han funderade på om Carl Bildt kan sägas vara regeringens Zlatan...fy fan!!

Jag menar, visst kan Bildt gå sina egna vägar precis som vår fantastiske Zlatan, men inte kan väl Anrell skymfa Zlatan genom att jämföra honom med Bildt??

Malena sa...

Jag läste det inte så noga. Jag brukar inte bry mig om vad Lasse Anrell skriver.

Jag har iofs upptäckt att jag är lite av ett Bildt-fan. Jag tror han har en hyfsad inställning i Mellanösternfrågan, och han har en personlighet till skillnad från resten av regeringsmedlemmarna. Framförallt har han en politisk övertygelse. Han svarade så bra på en fråga i Studio ett när nån frågade honom om han verkligen hade stöd bland Moderaternas väljare för någon fråga, jag tror tom det var om Palestina. Då sa han ungefär att "jag är inget opinionsinstitut. Jag har en övertygelse och kommer handla enligt den." Han sa det mycket bättre än så, jag minns inte exakt. Det ironiska är bara att hans parti numera är just precis ett opinionsinstitut, som anpassat sin politik efter vad de tror flest människor tycker. Bildt har ju en annan uppfattning om arbetsrätten sa han också direkt, jag håller inte alls med honom i den uppfattningen men jag respekterar honom för att han har en ärlig åsikt. Hur bedrövligt är det inte att ha en statsminister som Fredrik Reinfelt, som inte tycker nånting! Det var i och för sig ganska bedrövligt med Bildt och We shall overcome och 500 procents ränta också, men det var ju längesen...

Men nej, man vill ju inte jämföra Z med Carl Bildt ändå.

En skillnad är att Carl Bildt är med i regeringen, medan Z är utanför landslaget. Jag gör säkert en alldeles för dramatisk sak av att Z är det, han kommer kanske tillbaka igen och om hundra år är allt glömt. Men det är så sorgligt hur folk direkt vänder lördagsmatchen mot honom. Det är det som gör det svårt att tycka om svenska landslagets kollektivism helt, för den måste alltid ställa kollektivet och individen mot varandra. Jag vet till exempel inget fotbollslag som uttrycker en kollektiv idé starkare än Roma just nu, och jag skulle aldrig vilja önska mig ett annat Roma, det jag har nu är så vackert så man kan dö. Men med Sverige är det alltid det här tråkiga också. Roma funkade iofs inte bra förän Cassano försvann, men det är en annan sak, han gjorde sig medvetet omöjlig...

Haha, du borde inte ha kommenterat i den här posten, snart blir svaret en uppsats! Om nånting helt annat än Z och Bildt.

Och jag borde inte uttala mig överhuvudtaget eftersom jag inte såg matchen i lördags.

Läs världens sötaste Simon istället, han skriver också i Sportbladet!

Han kallade förresten Roma för ett kollektiv "plus Totti" nånstans har jag för mig, nu citerar jag ur minnet igen. Men det är ju inte precis PLUS, mer MED. Och jag vet, detta är något helt annat än ett landslag och Z är verkligen ingen Francesco på det sättet, så det går inte att jämföra så, men ändå, det finns andra sorters lag än de där "individen sätter sig över laget" eller där alla är likadana.

Och ja, jag pratar om det här som ideologi, för det är uppenbart att det är det. Enligt varenda krönikör spelade Sverige vackert och moraliskt i lördags, de svettiga tröjorna var snygga och så vidare. Utom enligt Jan Majlard, obegripligt nog. Men vem förstår nånsin nånting han skriver.

Ja, se vilket uppdämt behov jag hade att uttala mig om detta. Men jag såg inte matchen som sagt, jag ska hålla tyst nu.

Jill Wegerup sa...

Anrell är alltid läsvärd.
För egen del tycker jag det är att häda att nämna en diplomat och en gangster i samma mening.
Men nog saknar vi Zlatan i blågult. Mot Island hade han kunnat snurra upp lite tuffa backar.
Framför allt behöver vi honom framöver.

Malena sa...

Haha, vi har uppenbarligen olika smak i män här. Det är väl tur.

Men om Zlatan är en gangster måste jag säga att han är en väldigt mesig sådan.

Jill Wegerup sa...

Nu skanr vi dig iaf. =)

Malena sa...

Jag väljer att tolka skanr som "saknar". Det var roligt att höra, jag har ingen dator just nu så det blir inte så mycket bloggat. Men ni har ju en fin bild att kontemplera över så länge!

Claes Nordmark sa...

Challe Bildt verkar riskera att hamna i trubbel för sina aktier i ryskt gasbolag samtidigt som vår favorit Zlatan är i lite trubbel för spottloska - kanske är de mer lika varandra än jag trodde?

Malena sa...

Jag tycker skillnaden är ganskan stor då Bildtgrejen faktiskt är relevant medan Z inte gjort nånting alls och ändå, helt absurt, orsakar en förstasida i Expressen.

Carl Arenlind sa...

Zlat's back!
(som ju någon tidning, tror att det var Guardian, skrev en gång i tiden)

Malena sa...

Ja, härligt!

Jag tycker han kan skippa landslaget. Varför ska han sitta och dega på en sunkig fotbollsgala och umgås med folk som inte tycker om honom ändå.

Claes Nordmark sa...

Ok att jag har saknat Zlatan, men nu börjar jag sakna dig Malena...vad händer? Var är du?

Malena sa...

Jaa... jag var i Skåne på väg till Rom och sen hamnade jag i Stockholm i stället, plötsligt, och fastnade här, på ovan nämnda Aftonbladet, men med datorn i Skåne. Vet inte riktigt när jag kommer bo med en uppkopplad dator igen. Det är väl det. Eftersom hela två söta personer säger att de saknar mig har jag ut en paus-text nu.

Skicka en kommentar